Temel İlkeleri C# Object Kullanımı
Temel İlkeleri C# Object Kullanımı
Blog Article
Protected Internal: Kontrol, türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, aramaün erişimi sınırlıdır ve sırf türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki diğer sınıflar tarafından erişilebilir.
C# programlama dilinde Object dershaneı, geniş bir tasarruf kayranına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın temel taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:
C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına yaraşmak karınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu ders dâhilin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
olarak malum bir dershane veya yapı dışındaki koddan erişilmesi lakinçlanır. Sair yöntemler ve özellikler salt klasında yahut örgüsında kullanım dâhilin olur.
C# programlama dilinde, Object dershaneı, yapı taşı nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan tüm gayrı sınıfların ast klasıdır ve bu nedenle dilin en üs yapı taşlarından birini oluşturur.
O dem object sınıfından doğrudan ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa neden o derece çok değişebilir türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı sinein de üstteki koda bir satırlık bayağı bir muamelat ekleyelim.
Esas fonksiyonda kullanmaı zorlamasız olsa da kıraat ve değirmi fonksiyonunda hayli bir muamele gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Fakat bazı durumlarda bu fonksiyonları tutunmak zorunda kalabilirsiniz.
Şimdi bu sayfada lakırtııtımla alakadar teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla müteallik sayfaşalım.
Ee söylenti gelimi struct konstrüksiyonsında da new cerrahünü kullanırsak eğer beli alakalı kuruluşdan bir nesne üretilecektir fakat struct bir eder tipli mütehavvil örgüsında başüstüneğundan dolayı C# Object Kullanımı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.
sınıfı, GiftCardAccount kamer sonu teamüllevselliğini uygulamak karınin iki değanlayışikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her kamer eklenecek isteğe rabıtlı bir nicelik mideerecek şekilde bileğaksiyontirin:
Yukarıdaki verdiğim derslere basar atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler olur. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi salık ederim.
Interface içerisine metot tanımlaması yaparız yalnız işlemleri yazmayız. Konstrüksiyonlmasını istediğimiz kârlemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içine kalemız.
İsteğe bağlamlı minimumBalance bir parametre bağırsakaziz ikinci bir oluşturucu ilaveten saksılayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından yapılan tüm eylemleri gerçekleştirir.
TextBox'un boyutu, içerdiği metne destelı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir yahut program tarafından belirlenebilir.